Trafford Eco-House

Project date
01.04.2012
Type
  • Architecture
  • Retrofit
Location
North West England
Clients
Private Individual
Associated team members
Associated documents

The Trafford Eco House already has a presence on ‘green maps’ of Greater Manchester because of the residents demonstration of super-local food growing. The family currently source around 40% of their food from their own back garden, and the client is a professional advisor on climate change and food related issues.

This refurbishment and extension project has been influenced by the economic climate. A key driver for the resident is reduced fuel bills and a reduced dependency on increasingly expensive fossil fuels - whilst also being able to accommodate the growing needs of their family without being forced to move house. The project received planning permission in late 2013.

Trafford Eco-House Blog

URBED suessfully gained planning permission for this scheme. The client decided not to take the project any further.